Veelgestelde vragen

Is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt?
Ja. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat lion’s mane/yamabushitake mensen beter laat presteren. De twee werkzame stoffen (Hericenones en Erinacines) stimuleren de aanmaak van Nerve Growth Factor. Dit is een proteïne die zich bindt aan de TrkA receptor op de neuron, waardoor meer bcl-2 gen wordt geuit. Als gevolg wordt de neuron versterkt in groei en onderhoud. Meer informatie vind je hier:

Is dit product schadelijk voor je lichaam?
Integendeel! Lion’s Mane zorgt dat je een sterker zenuwstelsel krijgt doordat het meer van stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft voor onderhoud en groei. Op korte termijn zorgt dit voor een toename in creativiteit, geheugen en concentratie. Op lange termijn zorgt dit voor een kleinere kans op Alzheimer’s, Parkinson’s en dementie. Ook treedt bij consistente consumptie cognitieve verslechtering langzamer op.

Hoe lang blijft het werken?
  • Het werkt 4 tot 5 uur. Wanneer je in een rustige omgeving zit merk je het effect langer.

Bij welke activiteiten benut je de potentie van Lion’s Mane het meest?
  • Deze smart drug zorgt voor een boost in concentratie, creativiteit en geheugen. Dit heeft veel waarde wanneer je plannen uitdenkt, artikelen schrijft, problemen oplost, brainstormt of informatie opneemt. Het is waardevol voor zowel artistieke als analytische projecten. Ongeacht of je onderneemt, werkt of studeert, Lion’s Mane helpt je om meer te bereiken in minder tijd met minder stress. Combineer dit met ondersteunende gewoontes en je zal versteld staan van je productiviteit.

Wat kan ik doen om optimaal te profiteren van de werking van Lion’s Mane?

Wij raden aan om het ’s morgens in je smoothie of met heet water te mixen zodat je tijdens je werkdag effectiever bent. Verder zijn er een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jouw brein optimaal presteert. Iedere morgen 10-20 minuten mediteren direct na inname versterkte het effect bij ons aanzienlijk. Vooral onze concentratie nam enorm toe, wat alles weer versterkte. Ook een koude douche werkte synergetisch. Beslissingen zijn makkelijker te maken en mentale kracht nam toe. Informatie opnemen door bijvoorbeeld lezen of podcasts luisteren zorgde bij ons voor een boost in creativiteit. Tenslotte zorgde ’s morgens journalen ook voor een hogere prestatie. De versterkte focus en duidelijke prioriteiten zorgde ervoor dat we stukken meer gedaan kregen. Kijk voor jezelf wat het meeste bij jouw persoonlijke ritme past en laat ons horen wat voor jou het beste werkt!

Wat voor concrete verschillen merk je aan jezelf?

Wij hebben hier een uitgebreid onderzoek naar gedaan en er waren een paar dingen die ons vooral opvielen:

1) Het is makkelijker om ergens aan te beginnen. Het kost minder moeite en er is minder weerstand dan gewoonlijk om ergens op te focussen.

2) Afleiding is beter te weerstaan. Je bent bewuster van afleidingen en minder impulsief waardoor je minder onderbrekingen hebt.

3) Je behoudt langer je focus. Wij bleven gemiddeld 40% langer geconcentreerd aan een taak werken dan gewoonlijk.

4) Je bent bewuster van je zintuigen. Je voelt, hoort en ziet meer waardoor je in een kalme en productieve staat terecht komt.

5) Je hebt iets meer energie. Het deed ons denken aan 2 koppen koffie nemen minus het onrustige gevoel in je lichaam.


Hoe lang duurt het voordat je er iets van merkt?

Wij voelden meestal binnen een kwartier verschil. Hoe kalmer de omgeving, hoe makkelijker het effect te herkennen is. Voor ons werkte 15 minuten mediteren direct na inname het beste. Hierdoor kwamen wij in een kalme en productieve staat uit de meditatie-sessie en waren we direct gemotiveerd om aan de slag te gaan.


Is het mogelijk verslaafd te raken aan Lion’s Mane?

Geen van de ingrediënten heeft verslavende eigenschappen dus lichamelijke verslaving is uitgesloten. Geestelijke afhankelijkheid is zeer onwaarschijnlijk en hebben wij nog nooit gezien of gehoord. Zie het als koffie; je kan dagelijks koffie drinken en toch niet verslaafd raken. Om enige vorm van gewenning tegen te gaan raden wij aan dit alleen te gebruiken wanneer je optimaal wil presteren, met een maximum van 5x per week.


Zijn er bijwerkingen of negatieve gevolgen voor mijn lichaam?

Er is maar één zeldzame bijwerking gevonden bij wetenschappelijke onderzoeken, namelijk lichte jeuk aan de huid. Zolang het niet gepaard gaat met symptomen van allergie is dit goedaardig en geen reden tot zorgen. Er zijn verder geen negatieve korte-termijn effecten bekend. Dit kunnen wij niet met zekerheid zeggen over de lange-termijn omdat dit, zoals bij de meeste supplementen, nog niet volledig bekend is. Wij vertrouwen hier zo erg op dat wij onze eigen reputatie op het spel hebben gezet. Zonder kleine risico’s geen grote groei. En bovendien drinken Boeddhistische monniken al honderden jaren Lion’s Mane mushroom thee. Wij vertrouwen op hen.


Werkt het ook nog wanneer je het inconsistent (i.e. niet dagelijks) neemt?

Lion’s Mane werkt op twee manieren, directe en indirecte effecten. Het directe resultaat blijft werken, namelijk een tijdelijke boost in concentratie, creativiteit, geheugen en energie. Het kan dus sporadisch ingezet worden om tijdelijk effectiever te zijn. De indirecte resultaten werken alleen bij consistente consumptie. Dagelijkse consumptie zorgt voor een vertraging van cognitieve verslechtering en is anti-Dementie, anti-Alzheimer’s, anti-Parkinson’s en andere neurologische ziektes. Deze positieve effecten worden na verloop van tijd enkel sterker. Deze indirecte effecten verdwijnen zo’n vier weken na het stoppen van dagelijkse consumptie.

Contact

Heb je een vraag? Laat het ons horen en we mailen je zo snel mogelijk terug.

0

Start typing and press Enter to search

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}